Wat je ook zoekt, je vindt het met Google. In welke ‘zoekbehoefte’ voorziet Google eigenlijk niet? Denk aan de verschillende zoekmachines van Google, Google maps, Google shopping, of zelfs Google Hotels en Google Vliegtickets is. In dit rijtje ontbrak nog  de behoefte aan een nieuwe baan. Onlangs lanceerde Google een nieuwe functionaliteit “Google for Jobs” in Amerika.  De grote vraag is: wanneer komt Google for Jobs naar Nederland? Het is goed mogelijk dat dit de eerste helft van 2018 al is. Ben jij daar klaar voor als organisatie?

Seminar Google for Jobs bijwonen

We hebben in september twee keer een seminar over Google for Jobs mogen organiseren en beide keren sloot de inschrijving voortijdig omdat het seminar vol was. Heb jij het gemist en wil je er een volgende keer wél bij zijn? Op dinsdag 31 oktober organiseren we dit seminar nóg een keer.

Ik wil me aanmelden

Wat is Google voor Jobs?

Hier kunnen we een kort antwoord op geven: Google for Jobs is een vacature-zoekmachine. Het unieke aan deze vacature-zoekmachine is dat Google de enige partij is die machine learning en matching toepast, waardoor vacatures getoond worden die aansluiten bij de zoekopdracht. Bovendien krijgt een vacaturezoeker niet alleen volledige vacatures met exact dezelfde zoekterm te zien, maar ook andere relevante zoektermen. Vacatures worden ontdubbeld én alleen volledige vacatures worden getoond. Eigenlijk doet Google er dus alles aan om de kandidaat de meest relevante vacatures te tonen. Dit geeft meteen het belang van een goede vacature aan. 

Belangrijk om te weten

Alleen volledige vacatures worden getoond in Google for Jobs. Omdat Google for Jobs een sortering op bijvoorbeeld regio, plaatsnaam, fulltime / parttime e.d. toont, is het belangrijk dat die informatie ook op de vacaturepagina terugkomt. Daarnaast lijkt het er op dat de website waarop de vacature als eerste geïndexeerd wordt, ook als bron genoemd wordt op Google for Jobs. Bekende websites worden meestal sneller geïndexeerd waardoor het kan gebeuren dat jouw vacature eerder op jouw site staat, maar op Google for Jobs verschijnt met bijvoorbeeld Monsterboard als bron. 

Google vs Google for Jobs.JPG

Ben jij er klaar voor?

Met de komst van Google for Jobs wordt een ijzersterke vacaturetekst nog véél belangrijker. Zijn jouw vacatures voorzien van de juiste zoekterm, spreken ze de doelgroep aan en heb je vacatures voorzien van specificaties? Het zijn namelijk allemaal zaken die relevant zijn voor kandidaten, en daarmee ook van groot belang voor Google. De eerste stap die je kan zetten om klaar te zijn voor Google for Jobs, is dan ook het optimaliseren van je vacatures. Met onze jarenlange ervaring met zowel het schrijven van vacatures als het optimaliseren van de website, helpen wij je daar natuurlijk graag mee!

Livegang in Nederland

Google kennende zal er geen vooraankondiging van de livegang zijn. Op een dag verschijnt er een artikel of blog vanuit Google dat aankondigt dat Google for Jobs in Nederland live is. En kom jij tot de ontdekking dat je ófwel op tijd klaar bent geweest en jouw vacature live staan. Ofwel je te laat bent geweest (en je concurrent niet).

Google for Jobs op pc.png

Wil je vast een sneakpeak?

Op dit moment is Google for Jobs alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar we verwachten dat het over niet al te lange tijd live gaat in andere landen waaronder Nederland. Daarom is het zinvol alvast te kijken wat Google for Jobs precies is. Ga naar google.nl en vul daar in de zoekbalk ‘google.us’ in. Vervolgens tik je in de zoekbalk een opdracht zoals ‘online marketing jobs’. Tussen de verschillende zoekresultaten verschijnt een blok ‘Jobs’, als je vervolgens op één van de vacatures klikt, kom je in de Google for Jobs omgeving terecht. Binnen Google for Jobs kan je onder andere filteren op categorie, titel, plaats of plaatsingsdatum. 

Deel deze pagina via