Over de klant

Reiswerk is het expertise- en kenniscentrum op het gebied van arbeidsmarktzaken, arbeidsvoorwaarden, leren en employability in de reisbranche. Zij zijn werkzaam voor iedereen die werkt in de reisbranche of dat zou willen. 

case_visual_device-iphone

Probleemstelling

Reiswerk wilde op één site, vier verschillende doelgroepen aanspreken: werkgever, werknemer, student en opleider. De uitdaging? Hoe zorg je ervoor dat elke doelgroep makkelijk en snel de juiste informatie vindt? En wat doe je met content die voor meerdere doelgroepen relevant is? Denk bijvoorbeeld aan een cao of rechten en plichten bij verzuim. Daarnaast zocht Reiswerk een onafhankelijk platform met een bijzonder gebruiksvriendelijk content management systeem. Waarop bovendien op een overzichtelijke manier vacatures uit de reisbranche getoond moeten worden.

Oplossing

Vanwege de flexibiliteit én gebruiksvriendelijkheid adviseerde Minescape Reiswerk om voor Kentico te kiezen. De website is gebaseerd op de 4 doelgroepen en er is een veelgestelde vragen (FAQ) met zoekfunctie. Hierdoor vindt elke doelgroep makkelijk relevante informatie. Minescape heeft op Kentico een jobboard ontwikkeld waardoor vacatures op een overzichtelijke en makkelijk doorzoekbare manier getoond worden. Werkgevers en opleiders hebben de mogelijkheid om zelf content (vacatures/stages/open dagen) te promoten op de nieuwe site. 

Waarom Kentico? 

Voor de kenners: Kentico werkt op Microsoft .net technologie. Voor alle niet kenners die gewoon een gebruiksvriendelijke content management systeem (CMS) zoeken, dat bovendien helemaal op jouw eisen af te stemmen is: daar voldoet Kentico ook aan. Het platform biedt ontzettend veel mogelijkheden aan om de website helemaal aan de eisen van de eindgebruikers te laten voldoen. Veel verschillende functionaliteiten zitten er standaard in. Denk bijvoorbeeld aan formulieren, blog, events etc. Deze zijn met 'drag en drop' op te maken waardoor je meteen ziet hoe dat onderdeel van de site er uit komt te zien. 

Kentico voor Recruitment

Minescape heeft binnen Kentico een jobboard ontwikkeld. Hierdoor zijn vacatures overzichtelijk en makkelijk te doorzoeken (facetnavigatie). Elke vacature heeft zijn eigen pagina waardoor vacatures ook op pagina niveau op te maken zijn. Bijvoorbeeld door een passende foto of video toe te voegen. Verder is het mogelijk om een jobalert aan te maken, te solliciteren of een vacature te delen.

Zsuzsika Oostinjen, manager van Reiswerk:

"We hebben een dummy van de nieuwe site getest bij directie, managers, medewerkers en stagiaires van
TUI en De Jong Intra Vakanties. De proefpersonen vonden de indeling op doelgroep
erg prettig: ze kregen voor hen relevante informatie te zien.”

Reiswerk case Minescape
Reiswerk website doelgroepen
Herkenbare beelden van Reiswerk
Beeld van Reiswerk

Eindresultaat

Reiswerk loopt weer voorop met een nieuwe website voor reisprofessionals:

  • * toonaangevende vacaturebank voor de reisbranche

  • * actuele informatie over werkgevers, opleiders en events

  • * kandidaten beter aanspreken en betere vindbaarheid

  • * een stevige basis voor de andere Europese recruitmentsites

  • * meer matches, in minder tijd.
Boels
Deel deze pagina via