Een kandidaat overhalen om de site te bezoeken is één, maar als hij daar eenmaal is, wil je hem ook overhalen om te solliciteren. Hoe doe je dat? Welke rol spelen content en UX design daarin? In maart gaven we deze interactieve workshop al eerder aan recruiters en MarCom-professionals van diverse corporates én bureaus! De workshop werd goed ontvangen, daarom herhalen we deze workshop nog eens op dinsdag 20 juni van 14:00 tot 16:00 uur bij ons op kantoor.

In deze 2 uur nemen we jullie mee in de vacaturepagina’s en hoe UX design hierin een rol speelt. Aansluitend is er een netwerkborrel om met elkaar na te praten.

UX-design

De deelnemers gaan aan de slag met het nut van contentmarketing en UX design. En eigenlijk doen we daar met z’n allen al wat mee. Het aanpassen van een tekst, het verzetten van een button of bekijken van Google Analytics. Maar het monitoren, meten en optimaliseren gaat een stap verder. Elke organisatie kan die stap zetten. Een heatmap uitvoeren waardoor je inzicht krijgt in het gedrag van bezoekers op een pagina, geeft al veel inzicht en er zijn geen grote bezoekersaantallen voor nodig. Hoe je dit op een goede manier opzet, analyseert en optimaliseert is duidelijk een vak apart.

candidate experience

Vacaturepagina

We begrijpen allemaal dat een vacaturetekst geen spelfouten mag bevatten, maar een vacaturepagina is veel meer dan alleen de tekst. Wat doe je met Employer branding? Welke UX elementen zijn belangrijk en hoe faciliteer je bezoekers die via tablet of smartphone willen solliciteren? De deelnemers gaan aan de slag met een bestaande vacature (met kleine aanpassingen om hem geschikt te maken voor de oefening) en gingen aan de slag. Wat valt op, wat kan er beter? Om deze vervolgens naast een 2e versie van die vacature te leggen. Zien we hetzelfde of kunnen we elkaar misschien inspireren met een andere invalshoek? 

Schrijf je nu in!

Ben jij recruiter of werk je als marketing /communicatie professional in recruitment? Dan is deze gratis workshop van 14:00 tot 16:00 uur een mooie kennismaking en een inspirerende middag om met nieuwe input vacatures verder aan te scherpen. Schrijf je in voor de workshop De beste Candidate Experience op jouw recruitmentsite op 20 juni!