Over de klant

Talent in goede banen leiden, dat is wat Aethon doet. Aethon daagt talent uit, leidt op en biedt de leukste (bij)banen. Aethon kent en begrijpt haar klanten en vult elke dag opnieuw hun vaste formatie aan met flexibel inzetbare en startklare studenten en young professionals.

case_visual_device-iphoneProbleemstelling

Aethon werkt vanuit de overtuiging dat haar twee doelgroepen - studenten en opdrachtgevers - even belangrijk zijn en dat de verhalen van de één de ander kunnen inspireren. Daarbij wil Aethon transparant en eerlijk zijn in haar communicatie. Dit moest op toegankelijke wijze duidelijk worden gemaakt in haar nieuwe website www.aethon.nl. Bovendien moest de website goed vindbaar, gebruiksvriendelijk, responsive en volledig meetbaar zijn, de kernwaarden van Aethon uitdragen en onderbouwen en bezoekers concreet aansporen tot sollicitaties en aanvragen. 

Oplossing

Minescape vertaalde de ideeën van Aethon in een concept dat goed past bij de dynamiek van de organisatie. De onderscheidende keuze werd gemaakt om twee streams - kandidaten en opdrachtgevers - boven elkaar te zetten, waarbij van links naar rechts wordt gescrolld. De levendigheid van de branche werd verbeeld door informatieblokken af te wisselen verhalen van kandidaten en opdrachtgevers. Onderaan elke pagina worden beide doelgroepen bediend met een passende vervolgstap. Daarnaast hebben de maatschappelijke doelen die Aethon steunt een prominente plaats.

Joost van Dijk, Hoofd Marketing bij Aethon

"Minescape schrikt niet van een stevige uitdaging, denkt mee en komt met goed realiseerbare en haalbare oplossingen!”

Impressie homepage Aethon.nl
Aethon wil opdrachtgevers en kandidaten inspireren
Aethon: talent in goede banen
Aethon: al 2104 studenten aan het werk

Eindresultaat

Nog voordat er actief over werd gecommuniceerd door Aethon leverde de website al veelbelovende resultaten op:

  • Ruim 230 sollicitaties binnen één maand
  • Aanzienlijk meer bezoekers en langere bezoekduur
  • Inspiratie voor meer online ideeën
  • Volop mogelijkheden voor aanvullingen die de komende tijd worden uitgewerkt
Aethon